حجتالاسلام علی غلامی، استاد حوزه علمیه خراسان شمالی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خراسان شمالی، با گرامیداشت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: به فرمایش امیرالمؤمنین (ع): «شَرُّ الأوطانِ ما لَم یَأمَن فیهِ القُطَّانُ»؛ بدترین جوامع، جوامعی هستند که ساکنانش از امنیت بیبهره باشند.
وی افزود: به همین جهت پیامبر خدا (ص) بخشی از فلسفه رسالت خود را، حفظ امنیت جانی و اجتماعی معرفی میفرمایند: «بأَن تُحقَنَ الدِّماءُ و تُؤَمَّنَ السُّبُلُ».
حجتالاسلام غلامی گفت: حیات اجتماعی که در سایه امنیت و عدالت و اجرای شریعت محمدی تحقق مییابد، بهترین و عمدهترین زمینه برای تقواپیشگی افراد جامعه است.
وی با بیان اینکه در این میان عبودیت ولایی، شاهراه تقواپیشگی است، خاطرنشان کرد: قرآن تنها راه رسیدن به گوهر تقوا را عبودیت ولایی میداند، یعنی عبودیتی از بطن تبعیت محض از رهبران الهی ایجاد میشود.
حجتالاسلام غلامی گفت: به همین جهت برخی از اساتید اخلاق میفرمایند: ماه رمضان، ماه صلوات عملی یعنی ماه «یُسَلِّمُوا تَسْلِیمًا» است؛ چراکه خدای متعال در آیهای، ایمان حقیقی را تنها تسلیم محض در برابر ولیّ خود معرفی میفرماید.
وی افزود: در آیه 65 سوره نساء آمده: «فَلَا وَ رَبِّک لَا یُؤْمِنُونَ حَتَّی یُحَکمُوک فِیمَا شَجَرَ بَیْنَهُمْ ثُمَّ لَا یَجِدُوا فِی أَنفُسِهِمْ حَرَجًا مِّمَّا قَضَیْتَ وَ یُسَلِّمُوا تَسْلِیمًا» و تأکید میشود به پروردگارت سوگند که آنها مؤمن نخواهند بود، مگر اینکه در اختلافات خود، تو را داور خود نمایند و در دل خود از قضاوت و حکم تو، خشنود بوده و کاملاً تسلیم باشند.
حجتالاسلام غلامی اضافه کرد: این «یُسَلِّمُوا تَسْلِیمًا» باطن و عینیت ذکر شریف صلوات است: «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلَائِکتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِیمًا».
وی تصریح کرد: عصاره این حرفها را میتوان در این فراز از دعای عصر غیبت که امام زمان (عج) به نائب اول خود در غیبت صغری آموزش و املا فرمودند، دریافت که «اللَّهُمَّ فَثَبِّتْنِی عَلَی دِینِکَ وَ اسْتَعْمِلْنِی بِطَاعَتِکَ وَ لَیِّنْ قَلْبِی لِوَلِیِّ أَمْرِکَ وَ عَافِنِی مِمَّا امْتَحَنْتَ بِهِ خَلْقَکَ»؛ خدایا من را بر دینت ثابت بدار و تحت فرمانت به کار گیر و دلم را برای ولی امرت نرم کن و در سلامت کاملم بدار از آنچه بندگانت را به آن آزمودی.
انتهای پیام/
نظر شما